|    Notícies   |    Agenda   |    Editorials   |    Contacte   |   
Notícies >> Notícies

Dilluns 18 maig 2009 - III Jornada de mestres i professors de religió

Més de 400 professors i mestres de religió van participar el passat 25 d'abril en la tercera "Jornada de Mestres i Professors de Religió Catòlica" que va acollir educadors de Catalunya i d´Andorra, de l´àmbit de l´escola pública i de la concertada.

Aquesta jornada de treball i formació va estar organitzada pel Secretariat Interdiocesà d´Ensenyament de la Religió Catòlica (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

El programa d´activitats es va iniciar a dos quarts de deu a La Salle Bonanova a Barcelona, amb la salutació del president del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió Catòlica dels Bisbats amb seu a Catalunya (SIERC), Mons. Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, el qual va explicar el sentit de la Jornada i la seva satisfacció per la seva consolidació.

Mn. Norbert Miracle, director del SIERC va exposar els aspectes organitzatius i els orígens de la Jornada.

Tot seguit es va desenvolupar la primera ponència a càrrec de Santiago Arellano, que va ser Director General d´Educació del Govern de Navarra, qui va parlar sobre "Necesitados de entusiasmo, necesitados de encuentro". La seva disertació, molt sentida, va presentar molts exemples de com a petites coses o de la contemplació de la natura es pot conduir una persona a la fe. També va presentar el Projecte Aula Cristiana.com, una eina per compartir experiències en el camp de l'ensenyament, tot aprofitant les noves tecnologies.

Després, els participants van visitar les diferents parades sobre novetats pel que fa a llibres i altre material didàctic, adequat per a l'ensenyament de la Religió catòlica en els diferents nivells educatius, que havien presentat diverses editorials.

Tot seguit, els participant es van repartir entre setze tallers. Entre els tallers que es van fer amb motiu d'aquesta III Jornada n´hi va haver de diversos estils i temàtiques: sobre intel·ligències múltiples, la dimensió simbòlica de l´arquitectura cristiana, Sant Pau, les competències bàsiques a l´àrea de religió, el joc i el cant com a transmissor d´espiritualitat, la imaginació i els valors cristians, el cinema i els valors en l´aula de religió i molts d´altres.

Després d'un àpat de germanor, per la tarda, va tenir lloc la segona ponència, la qual va tractar sobre la identitat cristiana del professor de religió, a càrrec del Dr. Francesc Torralba. La seva va ser una intervenció modèlica, perfectament estructurada i molt didàctica. En el decurs de la seva conferència va demanar una mostra de reconeixement de la tasca, sovint incompresa, dels mestres i professors de Religió

El Senyor Arquebisbe de Tarragona president del SIERC va cloure la part acadèmica de la III Jornada felicitant els organitzadors i encoratjant els mestres i professors de Religió a continuar amb entusiasme la seva labor en favor d'una dimensió transcendent de l'educació.

Una solemne eucaristia, presidida per Mons. Lluís Martínez Sistach, cardenal-arquebisbe de Barcelona, va tancar una trobada que va deixar un regust molt agradable, garantia de continuïtat d'una lloable iniciativa.

Per veure fotografies:
http://www.arquebisbattarragona.cat/index.php?arxiu=fitxa_noticies&idnoticia=6450

 

 


Editorials
VII jornada de mestres i professors de religió catòlica
Moviment cristià
Facultat Teologia
Associació Bíblica de Catalunya
La religió en un xip
BN català
Spargere
Tu tries

by mussara·com